Referendum o pokrajinski zakonodaji

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum Podvelka Seznam forumov -> Občina PODVELKA

Boštjan Odgovori s citatom
začetnik
začetnik


Pridružen/-a: 20.11. 2007, 12:19
Prispevkov: 18
Kraj: Podvelka

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2008 17:50    Naslov sporočila: Referendum o pokrajinski zakonodaji
 
Ta mesec prihaja na spored referendum, kjer se bomo odločali o pokrajinah. Kakšno je vaše mnenje o tem kam naj spada občina Podvelka, ali regije sploh potrebujemo....
Pokomentirajte!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Boštjan Odgovori s citatom
začetnik
začetnik


Pridružen/-a: 20.11. 2007, 12:19
Prispevkov: 18
Kraj: Podvelka

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2008 17:52    Naslov sporočila:
 
Naj kar prvi pokomentiram, ko sem ravno odprl temo. Jaz bom šel na referendum, ampak bom glasoval proti. Ker občina ni upoštevala želje občanov in dela po svoji glavi. Poleg tega našo občino že od vseh začetkov kar nekaj potiskajo nekam, kamor ne spada. Občani Podvelke smo premalo glasni, vsak lahko pometa z nami.
Uporabljajte e-naslove občinske uprave in jih seznanite s svojim mišljenjem.
Menim, da bi se morali na referendumu odločati tudi o tem, kam naj spada naša občina. Jaz prefereiram Maribor, Štajersko regijo. Ma saj konec koncev je tudi sama razdelitev pokrajin totalno zgrešena. Ormoško-Ptujska?!?!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2008 22:40    Naslov sporočila:
 
http://podvelka.mojforum.si/podvelka-about143-0.html
http://podvelka.mojforum.si/podvelka-about298.html

Ta dva linka verjetno že vsi poznate, saj sta bila skupaj pregledana okoli 6000 krat. Na teh dveh straneh sem pisal precej kritično o ustanovitvah pokrajin, mejah in centrih. Z razpravo o pokrajinah, se je krepila tudi moja radovednost in želja po vedenju, predvsem, zakaj pokrajine, kje tiči dejanski razlog in potreba po pokrajinah, pa ne glede na to, kje potekajo njene meje ali je njen center.
Po prebiranju raznovrstne literature in študija, zakaj majhni kantoni v Švici, je danes moje mnenje glede pokrajin precej drugačno.
Z uvedbo pokrajin bi prenehala delovati centralistična državna uprava, ves denar se steka v Ljubljano, malo kaj pa se vrne nam, ki proračun polnimo. Kot pokrajina bomo lažje koristili Evropska sredstva. Razvoj gospodarstva in s tem delovnih mest bo bolj enakomerni in prilagojen ciljem majhnih občin, s tem bodo pridobili predvsem mladi ljudje, ki po študijo na fakultetah zelo težko najdejo zaposlitev v domačen okolju, tako se jih vse več seli v velike centre oz. mesta (naše šole pa so vse bolj prazne) in še bi lahko našteval..........
Za uvedbo pokrajin so lep primer današnje občine. Ko so se ustanavljale je bilo veliko skeptikov in so znali povedati, da majhne občine ne bodo preživele. Danes jim lahko povemo, da se zelo lepo razvijamo in to veliko hitreje, kot pa v času velike "mame" občine Radlje ob Dravi. Pravzaprav se takrat nismo!
Preden pa zaključim z mojim razmišljanjem, pa bi rad podal en primer.

http://www.mojedelo.com/delo/default.aspx

tole je link na eno od boljših spletnih strani, ki ponujajo delo oz., kjer delodajalci iščejo ljudi za zaposlitev od najnižje izobrazbe pa do najvišje. Ko boste pogledali za zaposlitev v Koroški regiji je okoli 60 ponudb, od tega jih ni deset, ki bi delo ponujali, tukaj, doma. Če pogledate pa Osrednjeslovensko regijo, pa boste ugotovili, da ponujajo več kot 550 delovnih mest. kaj

Zato potrebujemo regije!!! Zato, da nebo več ves denar ostajal v Ljubljani, zato, da "korito" približamo našim potrebam, zato, da bomo več in bolje odločali o svojem razvoju, zato, da se bodo naši izobraženi otroci vrnili domov in tukaj udejanili ves svoj neprecenljiv potencijal, ZATO!!!!

V nedeljo, 22. junija, bo za Slovenijo pomemben dan. Vsak glas ZA bo namreč pomenil odločitev za napredek in enakomernejši razvoj vseh delov Slovenije. V takem prepričanju bo lahko sleherni državljan in državljanka končno uresničil sanje vseh nas z nagovorom »Pozdravljena, moja pokrajina«.
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

carol6 Odgovori s citatom
začetnik
začetnik


Pridružen/-a: 09.03. 2007, 10:58
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 11:22    Naslov sporočila:
 
Glede regij - spet bodo centri regij, spet bo poudarek na centrih regij. Zanimajo me finančni izračuni - konkretni, koliko bo dobila Občina Podvelka več sredstev glede na dosedanje finasiranje. Ali pa le nova regija zmanjšuje sedanja sredstva občin za na novo nastale stroške regijskih centrov (prostori, zaposleni - plače, ostali stroški).
Samo "Dober dan, nova pokrajina" , bi bilo verjetno potrebno dodati "Dober dan, novi stroški in še več davkoplačevalskega denarja v proračun države", sicer pa me to spominja na stare čase, imeli smo velike občine, ki bi jih lahko primerjali z novimi regijami, pa naj še kdo reče, da se zgodovina ne ponavlja!
_________________
alias
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 11:52    Naslov sporočila:
 
Carol6 takole je, da financiranje občin v nobenem primeru nebo spremenjeno in ostaja isto, kvečjemu se bodo lahko majhne občine kot je Podvelka v regiji povezale in skupaj nastopale v raznih projektih katere majhne občine nebi mogle financirati ali pridobivati sredstva iz EU.
Glede financiranja pokrajine, pa je tako:

Koroška pokrajina , ki bo predvidoma imela 12 občin s 73 tisoč prebivalci in skoraj 40 mio EUR skupnega proračuna, od tega bo 19 mio EUR namenjenih razvoju.
Vlada pa je tudi že skozi državni proračun za leto 2009 predlagala, da na pokrajine preidejo tudi javni uslužbenci, zaposleni na ministrstvih, v vladnih službah in zaposleni v različnih javnih zavodih in skladih. Teh bo približno 4200. Dejstvo pa je, da predlagane zakonske rešitve predpostavljajo tak prenos brez uvajanja novih davkov.

O nujnosti ustanovitve pokrajin v Sloveniji pričajo tudi številni kazalci, kot so BDP na prebivalca, povprečna mesečna plača, stopnja registrirane brezposelnosti, indeks razvojne ogroženosti, ki kažejo, da je najbolj razvita osrednja Slovenija (če upoštevamo statistične regije), najmanj pa Pomurska regija.
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Terminator Odgovori s citatom
poznavalec
poznavalec


Pridružen/-a: 27.02. 2007, 15:38
Prispevkov: 72

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 14:22    Naslov sporočila:
 
Strinjam se z Vesom, ki je pravi poznavalec pokrajinskih vsebin. Vsekakor so regije namenjene razvoju in zmanjševanjem razlik med regijami v smislu možnosti, ki so ponujene posameznim občinam in regijam preko EU razpisov.
Ne malo dejstev nakazuje, da so posamezne Občine nemočne in ne izpolnjujejo kriterijev za prijavo na razpis EU kohezijskih in strukturnih skladov in so primorane zaradi svoje majhnosti, se povezovati, in regije kot take ponujajo to možnost in razvoj.
Regije so korak k decentralizaciji države, saj bodo s tem nam približali državni uradniki na nivo regije in bodo s tem bolj seznanjeni z našimi potrebami in možnostmi. Težave bomo reševali tu in na tem mestu, torej v regiji in ne bomo o težavah naše regije govorili v Ljubljani in čakali kaj porečejo oni tam. Torej bomo o našem razvoju v bodoče odločali sami.
Nasprotovanja proti ustanovitvi regij so predvsem politične narave in nepoznavanja zakonskih vsebin, saj vsakdo, ki je seznanjen z zakonskimi vsebinami vidi le prednosti, ki jih naša regija kot takšna pridobiva.
In Vesso, več takšnih in nama podobnih v razmišljanju o napredku nas, naše Občine, Koroške regije in Slovenije je v našem okolju več kot dobrodošlo.
Torej, za napredek, za razvoj, za jutri.
_________________
resnica ni plenica pa vendar marsikomu smrdi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

bixi Odgovori s citatom
poznavalec
poznavalec


Pridružen/-a: 07.04. 2007, 11:07
Prispevkov: 68

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 14:32    Naslov sporočila:
 
Ke se zaj tu spet gremo. Ke nemrem razmet kerih ke nea vejo kak tu gre. Tu je kak bi nehti priša iz mesta nekšega kmeta vučiti kak te naj krompir sadi. Pa tak je te to blo pri nas do zej, ke si moral vse vrejati vLjubljani pa so te pal oni vučili ke bi te treba bilo.
Jaz mislim, da bo zej s temi regijami boljše, ke nas bodo tuti ludi tu na regiji bolj zastopli i te bodo nam te znali bolši svetovati i pomagati.
Tak da tu mata teti Vesso i Terminator prav i se z jima slažem.
Jaz sem za regije i to čimprej.
_________________
vem, da me ne ceniš, ampak sem vesel, da se trudiš, da me ne prizadeneš
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

carol6 Odgovori s citatom
začetnik
začetnik


Pridružen/-a: 09.03. 2007, 10:58
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 14:38    Naslov sporočila:
 
Hvala za inf.o predvidenih sredstvih za Kor. pokrajino.
- Zanima me konkretno obč. Podvelka. V proračunu 2009 je v Podvelki namenjeno za "razvoj" 1,6 MIO€ - koliko bo po uvedbi pokrajin? Če bi delili samo sredstva s št. obč. v Kor. regiji je izračun takšen: 19:12=1,6. S tem bi ostali na enakem. vendar je verjetno potrebno kot kriterij upoštevati št. prebivalcev. Tudi št. prebivalcev bo verjetno vplivalo na zastopanost v regiji oz. za glasovanje - seveda se bo ponavljala "Lj. v malem" - mislim na delitev sred., ki bodo spet centralizirana v centru regije.
-Napisal si, da novih davkov država ne bo uvajala, ampak mene zanimajo NOVI STROŠKI. Če se ne bodo povečali za plače, se bodo stroški definitivno povečali za najemnino za prostore ali na novo urejene prostore in za njihovo vzdrževanje, opremo, pa še dr.
-Glede brezposelnosti in razvojne ogroženosti zaradi sedanje centralizacije pa imam naslednje izkušnje:
V Jugoslaviji je bila Slovenija prizadeta, ker je "moralo vse v centralo(beri Beograd in nerazvite republ.), sedaj so občine ogrožene zaradi "centralizacije Ljubljane", Vaške skupnosti v obč. Podvelka zaradi "centra Brezno" itd.
Mislim, da malemo človeku pokrajina ne bo prinesla dobro plačane službe in da država ne regija ne odpirajo delovnih mest, država naj podpira gospodarstvo, ki resnično prinaša nova delovna mesta in počasi ne more več konkurirati globalnemu trgu zaradi predrage države - to je problem ne pa centralizacija Lj., zaradi katere se gre v nove pokrajine.

Ton dela glasbo - tj. - odvisno je od tega kako se kaj pove
_________________
alias
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 16:21    Naslov sporočila:
 
Najprej hvala za podporo Terminator in Bixi, ker pa prepričanih ni potrebno prepričevati, bom predvsem odgovoril Carol6.

Občinski proračun ostaja nespremenjen! V boljše se spremeni samo to, da bomo skupaj z drugimi občinami v okviru regije razpolagali s proračunom regije, ki bo težak 40 mil €, od tega bo za razvoj namenjenih 19 mil € Ta razvojni denar se bo pa porabil v okviru regije, kot se danes v okviru posameznih občin. Če bomo takoj razmišljali o najslabšem scenariju, se pravi, ves denar bo ostal v Slovenj Gradcu ali v Ravnah na Koroškem, vam moram povedati, da pač je to vse odvisno od svetnikov, ki bodo sedeli v regijskem "parlamentu", kot je to danes odvisno od svetnikov, ki sedijo v občinskih svetih.

Seveda si ne moremo delati utvar in reči, da pa stroški nikakor ne bodo nastali, seveda bodo, ampak jih moramo vzeti kot nujno zlo, podobno, če ne enako je bilo z novimi občinami, ampak je danes precej bolje. Je pa tudi res, da se bodo na regijo prenesli tudi določeni lastniški deleži, ki so danes državni in če bo regija gospodarna, bo iz koncesij ali najemnin kovala večji prihodek, kot to danes počne država.
Glede zastopanosti v regiji oz. v regijskem svetu pa je seveda nedvoumno, da bodo svetniški mandati razporejeni in dodeljeni po številu prebivalcev. Pa ne smemo zopet takoj razmišljati, da smo najmanjši, z dobrim izborom svetnikov in z povezovanjem z drugimi, ki so prav tako majhni se bo dalo mnogo postoriti. V to sem prepričan in trdno verjamem.

Glede centrov takšnih in drugačnih se popolnoma strinjava oz. se jaz strinjam s tabo Carol6, v nasprotju s tabo, pa sem jaz prepričan, da se bo kvaliteta življenja, z regijami, neprimerno hitreje izboljšala in dohitevala raven visoko razvitih regij oz. občin v Sloveniji.
Vse Evropske države, imajo takšne ali drugačne regije - pokrajine, pa vsi vemo da prav dobro živijo in gospodarijo. Tudi mi potrebujemo takšno klimo, seveda pa je nikoli ne bomo dosegli če bomo na vse novosti okoli nas gledali s pesimizmom in jih v naprej odklanjali.

Glede političnih nagajanj v zvezi ustanovitve pokrajin, pa nebi izgubljal besed. Bom poskušal pridobiti neki članek, ki je bil objavljen v DELU leta 2003.
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)


Nazadnje urejal/a wesso 17 Jun 2008 07:51; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Terminator Odgovori s citatom
poznavalec
poznavalec


Pridružen/-a: 27.02. 2007, 15:38
Prispevkov: 72

PrispevekObjavljeno: 16 Jun 2008 16:51    Naslov sporočila:
 
Carol6, strinjam se s tabo in vsi imamo določene predsodke pri vsaki spremembi in ta predsodek je vsekakor upravičen, saj zaradi vseh teh predsodkov se ljudem začnejo zastavljati določena vprašanja na katera iščejo odgovor in ga od odgovornih imajo pravico zahtevati.
Konkrektno izračuni za delitev sredstev še zdaleč niso tako enostavni, da bi razvojna sredstva, ki so predvidena za posamezno regijo delili s številom Občin, ki sestavljajo regijo. Pri tem je potrebno upoštevati kriterije, ki na koncu dajo izračun koliko komu pripada, vendar je tu predvsem treba poudariti, da to kvoto predstavljajo predvsem razvojni projekti, ki prinašajo razvojna sredstva v Občino.
Če pa nazorno pogledamo projekte nekaterih Občin lahko kar hitro ugotovimo, da so daleč od razvojnih še manj pa gospodarsko razvojnih projektov.
Nacionalni razvojni program RS 2007-2013 PA JE PREDVSEM NARAVNAN NA ZMANJŠEVANJE RAZLIK MED REGIJAMI NA PODROČJU PODJETNIŠTVA IN KONKURENČNOSTI, tu pa nas ni. Če naša lokalna skupnost ne bo spremenila strateških usmeritev v smislu razvoja gospodarstva in podpornega okolja za razvoj, potem ne vem kolikšen del teh sredstev bomo upravičeni, pa naj organiziramo še tako idealno regijo ali kakor koli že imenujemo to obliko za črpanje sredstev.
_________________
resnica ni plenica pa vendar marsikomu smrdi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2008 07:20    Naslov sporočila:
 
Link za tiste, ki o pokrajinah želijo vedeti še nekaj več !!!


http://www.podvelka.sds.si/dogodki/ustanovitev_pokrajin
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2008 07:50    Naslov sporočila:
 
Vse skeptike oz. tiste, ki mislijo, da je uvajanje pokrajin samo muha ene politične opcije, bi vam rad predstavil članek, ki je bil objavljen v dnevnem časopisu DELO leta 2003.........



...... nato so bile sprejete ustavne spremembe, katere so pravzaprav bile podlaga za pripravo zakonodaje in ustanavljanje pokrajin.
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

carol6 Odgovori s citatom
začetnik
začetnik


Pridružen/-a: 09.03. 2007, 10:58
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2008 08:38    Naslov sporočila:
 
V zvezi s pokrajinami je sigurno edino dejstvo, da bo potrebno več sredstev za birokracijo.
Nikoli ne razmišljam strankarsko, ampak s svojo glavo.
_________________
alias
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2008 22:22    Naslov sporočila:
 
Nikakor nisem želel reči, da ne razmišljate s svojo glavo in da se ne odločate na podlagi vseh sprejetih informacij ali svojih znanj. Želel sem vso stvar predstaviti z več zornih kotov in obrazložiti svoje poglede in okoliščine, ki so bili in ki so danes. Seveda pa se moramo zavedati, da je bilo včeraj, danes in bo jutri veliko napisanega in povedanega, kako slabo je, da bomo imeli pokrajine, pa čeprav se je o tem pred časom govorilo povsem drugače. Temu jaz pravim politično nagajanje na račun državljanov in davkoplačevalcev R Slovenije.

Da pa nebi preveč dolgovezil, bi tebi Carol6 in še mogoče komu ponudil razpredelnico dobro in slabo!


S pokrajinami bomo :


pridobili ......................................................................................... izgubili


enakomerni razvoj ......................................................... povečana administracija

decentralizacija države

več razvojnih sredstev

dodatnih 19 mil razvojnih €


razvojni programi bodo hitreje
rešljivi, ker bomo o njih odločali na regijah
in ne birokrati v Ljubljani

lažje do Evropskih sredstev

razvoj gospodarstva po strategiji regije in občin


.......in še bi lahko našteval, v prid rubriki "pridobili" v rubriki "izgubili" nam je sedaj ostala le morebiti malo povečana administracija, kar pa nikakor nebi smela biti ovira za ustanavljanje pokrajin, predvsem če se ozremo na naše občine, ki imajo povsem svojo administracijo, pa kljub temu dobro shajajo oz. se v naših kraji precej več postori, kot se je prej v sklopu občine Radlje ob Dravi. Sicer pa sem o tem že pisal v enem od prejšnih postov.

Prepričan sem, da če bomo ostali brez pokrajin, bomo zamudili veliko priložnost za približno primerljiv razvoj glede na razvoj osrednje Slovenije. Zaradi potrebe oz. nuje po uravnoteženem razvoju v R Sloveniji moramo težnje po spremembah mej pokrajin in odločitvah o centrih le-teh postaviti v drugi plan. O tem bomo lahko še dolgo konstruktivno razpravljali, ko bomo regije imeli.
_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

wesso Odgovori s citatom
Moderator
Moderator


Pridružen/-a: 02.03. 2007, 06:45
Prispevkov: 557
Kraj: Ožbalt

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2008 11:12    Naslov sporočila:
 
Z veseljem lahko ugotovim, da je ZA Koroško pokrajino na voliščih v občini Podvelka glasovalo 64,3% udeležencev referenduma.

_________________
Bog žívi vas Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice;
ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinóv
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!
(peta (5)kitica ZDRAVLJICE, dr. France PREŠEREN)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Forum Podvelka Seznam forumov -> Občina PODVELKA
Stran 1 od 1

Choose Display Order
Pokaži sporočila:   
User Permissions
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

 
Pojdi na:  


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.